Arta

Cât timp ești în viață, poți schimba ceva!

Un băiețel crescut într-un lagăr nazist din Bulgaria pleacă în căutarea mamei lui în Danemarca, având la el un plic cu acte, o bucată de pâine, una de săpun și o busolă. El aleargă prin orașe necunoscute, este trădat de oameni aparent cumsecade, iscodit de familii și acceptat de o bătrânică singuratică și drăguță care îi vede sufletul și îl ajută să ajungă acasă.

I am David este un film impresionant despre tenacitate și speranță. “Atâta timp cât ești în viață, mai poți schimbă ceva”, i-a spus copilului prietenul sau, cel care și-a sacrificat viață pentru el.

Atâta timp cât ești în viață, mai poți schimba ceva!

Cel mai șocant detaliu din film mi s-a părut privirea ofițerului SS, care în tinerețe fusese îndrăgostit de mama lui David. El descoperă că bucata de săpun furată este în mâna băiețelului și îi face semn lui Johannes să ia asupra lui vina și să-i salveze copilului viața.

Filmul transmite mesajul că dragostea există chiar și în cele mai cenușii locuri, chiar și în cei mai înspăimântători oameni. Cât timp ești în viață, poți schimbă ceva, de aceea trebuie să crezi în dragoste și să nu te rătăcești pe drum.

Leave a Reply