Idei

Profesor din România

Luni a fost ziua susținerii lucrării de licență. După ce am ieșit din sală, puțin dezamăgită că profesorii au fost pe repede-înainte și nu au vrut să audă de povestea mea, am rămas pe hol să aștept rezultatele.

La un moment dat, a ieșit din sala unul dintre membri comisiei. I-a adunat pe studenții lui și a observat că una dintre fete avea folii în mână. “Ți-ai făcut și prezentare în Powerpoint, da?”, a întreabat-o profesorul. “Nu, am doar folii”, a răspuns studenta. “Atunci poți să pleci, că nu te primesc în examen fară prezentare în powerpoint”.

Moment în care eu m-am enervat. Nu scrie nicăieri, în nicio lege și în niciun regulament, că diploma trebuie prezentată în Powerpoint. Diploma poate fi prezentată oral, pe foi A4 sau pe planșe de carton. Mi s-a părut abuziv și nedrept. Fata, un pic mai plinuță și foarte emotivă, era candidata perfectă la un astfel de tratament și se pierduse complet. Începuse să tremure și cred că vedea negru în fața ochilor.

I-am spus profesorului că îi trec eu textul de pe folii în Powerpoint în 15 minute și i-l dau pe un stick să intre cu el în examen. Ceea ce am și făcut, iar fata a trecut examenul.

Sper că nu voi ajunge niciodată ca acest domn. Sper că viitorul copiilor va conta mai mult decât orgoliul și manifestarea puterii.

Photo by Helloquence on Unsplash