Oameni

Profesor din România

Luni a fost ziua susținerii lucrării de licență. După ce am ieșit din sală, puțin dezamăgită că profesorii au fost pe repede-înainte și nu au vrut să audă de povestea mea, am rămas pe hol să aștept rezultatele.

La un moment dat, a ieșit din sala unul dintre membri comisiei. I-a adunat pe studenții lui și a observat că una dintre fete avea folii în mână. “Ți-ai făcut și prezentare în Powerpoint, da?”, a întreabat-o profesorul. “Nu, am doar folii”, a răspuns studenta. “Atunci poți să pleci, că nu te primesc în examen fară prezentare în powerpoint”.

Moment în care eu m-am enervat. Nu scrie nicăieri, în nicio lege și în niciun regulament, că diploma trebuie prezentată în Powerpoint. Diploma poate fi prezentată oral, pe foi A4 sau pe planșe de carton. Mi s-a părut abuziv și nedrept. Fata, un pic mai plinuță și foarte emotivă, era candidata perfectă la un astfel de tratament și se pierduse complet. Începuse să tremure și cred că vedea negru în fața ochilor.

I-am spus profesorului că îi trec eu textul de pe folii în Powerpoint în 15 minute și i-l dau pe un stick să intre cu el în examen. Ceea ce am și făcut, iar fata a trecut examenul.

Sper că nu voi ajunge niciodată ca acest domn. Sper că viitorul copiilor va conta mai mult decât orgoliul și manifestarea puterii.

Photo by Helloquence on Unsplash

No Comment

 • Demult am asteptat o astfel de ocazie ! Mesaj catre toate hodoroagele batrane, cu diplome de Stefan Gheorgiu, comunisti nesimtiti care intretin un invatamant falimentar, bazat pe sabloane si memorat ca robotu pe derost : MAI AVETI UN PIC SI DISPARETI FIZIC, EPAVELOR ! MERGETI LA MARE SI ACOPERITI-VA CU NISIP, SA VA OBISNUITI CU IDEEA ! SUNTEM SATUI DE VOI !

  Thursday July 5, 2007 – 10:00am (EEST)

 • Lol. Imi amintesc de prezentarea mea de MA cand mi s-a imputat de catre profesorul coordonator ca l-am facut sa stea cu dictionarul pe genunchi sa imi citeasca lucrarea. Lucrarea era tematic despre real-life concepts si realizarea lor lingvistica in lexiconul limbii ebraice moderne din perspectiva surselor si strategiilor de imprumut, iar profesorul respectiv avea doctorat in lingvistica ebraica. I rest my case.

  Am luat sase!!! Asta dupa trei trimestre de masterat X 12 examene = 36 de examene luate cu nota 10. I-am spus ca daca imi da sase, nu m-am abtinut, nu face decat sa isi dea cu firma in cap intretinand elemente razlete in cadrul sistemului care iau 10 pe linie dar de fapt sunt niste incompetenti. Dupa care, avand in vedere ca exista in sufletul meu o suvita blonda care flutura ca o coama de cal in vant, i-am spus ca institutional vorbind, singurul motiv pentru care nu o sa fiu asesor pentru candidatii la MA in anii urmatori este ca nu o sa pot sa recomand nimanui cursurile lui, fiind sincer.

  Asa s-a terminat cariera mea de student program assessor. Sa fie intr-un ceas bun!
  Ah, si felicitari! Sunt mandru ca te cunosc, macar virtual! {scurta noastra intrevedere nu se pune:P}
  ~O

  Wednesday July 4, 2007 – 11:24pm (PDT)

 • Lore, te felicit. Esti un Om. Tampit profesorul ala. Nu m-a nimerit pe mine, ca il faceam de nu mai stia ce e cu el. Ce batuti in cap! Adica de ce sa nu poata da licenta daca nu are totul in powerpoint? da poate fata nu are calculator, poate nu a avut acces ola calculator, poate e impotriva calculatoarelor, poate multe lucruri!

  Wednesday July 4, 2007 – 10:55pm (PDT)

Leave a Reply