Arta

Eloise și băiatul care dansează în zăpadă

Eloise este o fetiță de șase ani care locuiește la hotelul Plaza din New York împreună cu bona ei, Nanny. Este un copil hiperactiv care face o mulțime de ghidușii, dar e plină de intenții bune. Creează planuri ingenioase, astfel încât oamenii care se iubesc să fie împreună. Spune întotdeauna exact ce îi trece prin cap pentru că, în felul acesta, lucrurile sunt cu mult, mult, mult mai simple.

Bill este ospătarul care îi aduce zilnic micul dejun în cameră, împreună cu o cafea aburindă pentru Nanny. El este îndrăgostit de Maggie, prietena lui din copilărie, cu care cântă și dansează pe melodii din Gypsy. Tatăl lui Maggie, directorul hotelului Plaza, dorește ca fiica lui să se căsătorească bine, cu un absolvent de Harvard, dintr-o familie nobilă. Ea îl iubește însă pe Bill, singurul care o face să cânte și să zâmbească din inimă.

Cea mai frumoasă scenă mi s-a părut cea în care Bill dansează în zăpada proaspăt așternută, în seara în care a fost cu Maggie pe Broadway, la spectacolul lor preferat. Atât de rar se întâmplă să simți că vrei sa dansezi și să zbori și să cânți! Niciun om și nicio regulă nu ar trebui să intervină atunci când doi oameni se iubesc atât de mult!

Filmul Eloise at Christmastime a fost creat de Disney în 2003, având la bază cărțile lui Kay Thompson și desenele lui Hilary Knight. Alături de Sofia Vassilieva, în film joacă și Julie Andrews, actrița foarte cunoscută pentru rolul ei din tinerețe din Sunetul Muzicii. În prezent, la hotelul Plaza există un mic muzeu dedicat lui Eloise, iar părinții pot organiza petreceri tematice pentru fetițele lor.

1 Comment

Leave a Reply