Arta

Viața e un vis

În această seară, vă voi arăta cum se prepară visele. Lumea crede că e un proces foarte simplu și ușor… dar e un pic mai complicat de atât. După cum puteți vedea, cheia e o combinație foarte delicată de ingrediente complexe.

Mai întâi, punem niște gânduri aleatoare. Apoi adaugăm câteva amintiri vagi din timpul zilei, amestecate cu niște amintiri din trecut. Asta e pentru două persoane. Iubire, prietenii, relații… împreună cu melodii ascultate în timpul zilei. Lucruri văzute și, de asemenea, personale.

Bine. Bine, cred că e un vis. Începe. Da. Da. Vorbesc în șoaptă, să nu mă trezesc.

Așa începe La Science des reves. Un film ciudat cu Gael Garcia Bernal în rolul unui artist cu capul în nori, care nu știe să deosebească visele de realitate. El are o slujbă plictisitoare, însă visele lui sunt fascinante. Se îndrăgostește de Stephanie, vecina lui talentată, cu care creează o lume de carton, celofan, vatelină și pânză.

Trecerea dintre lumea reală și cea a visului este imperceptibilă și anumite lucruri făcute în vis au urmări în lumea reală. La început, Stephan se simte vinovat că nu e atras de Stephanie, în timp ce ea evident îl place. Fără să își dea seama, el se îndrăgostește de ea, dar o sperie prin intensitatea cu care trăiește în cele două lumi. În vis, ei rămân împreună. În lumea reala? Nu vom afla niciodată.

6 Comments

Leave a Reply