Hobby

55 David

Serialul Schimbul trei (Third Watch) prezintă aventurile unor polițiști, pompieri și paramedici din secția 55, New York, aflată la intersecția străzilor King și Arthur, de unde și numele de Camelot. Filmările celor șase sezoane au fost realizate între 1999 și 2005 în Long Island, Queens. Actiunea și jargonul este, însă, specific pentru Chicago, iar secția Camelot nu există în lumea reală, pentru că strada King este în Manhattan, iar strada Arthur în Queens.

Personajele cu dramele lor m-au însoțit o bună perioadă de timp, pentru că serialul era programat pe AXN seara la ora 21.00 așa că, tocmai bine, aveam timp să ajung acasă de la școală, să îmi fac ceva de mâncare și să mă așez comod la film. În timp, mi-am dat seama că am căpătat o impresie foarte bună despre polițiști, pompieri și paramedici, nu doar față de cei americani, ci și față de românașii nostri. Nu simt teamă sau agresivitate când văd un polițist care dirijează circulația la Răzoare sau care păzește parcul Sebastian. Mă gândesc cum stă el acolo în frig, zgomot și gaz de eșapament și îmi imaginez cum aleargă după mafoții din Ferentari. Da, da, e o meserie foarte riscantă!

Serialul a ilustrat foarte bine temerile, depresiile, crizele, dependențele, bolile, greșelile personajelor, care nu erau niște super eroi curajoși, ca în alte filme de același gen, ci niște oameni obișnuiți făcându-și treaba cât puteau ei de bine. Cele mai dramatice episoade au fost cele in care personajele au fost implicate în operațiunile de salvare de după 11 septembrie. Unele personaje au murit și au fost înlocuite cu altele, exact ca în viața reală și, spre regretul meu, serialul nu a avut decât sase sezoane.

Din coloana sonora a serialului face parte melodia The Crystal Method – Keep Hope Alive.

4 Comments

  • Ce mică-i lumea! Am fost la Agenţia CFR Brezoianu să luăm bilete chiar când se stinsese focul. 🙂 Cât despre Schimbul 3… Un serial de excepţie! Am urmărit aproape fiecare episod, aproape în fiecare seară, începând de la primele, care aveau o doză mai mare de umor, până la ultimele, care erau mai tensionate. Am citit recenziile de pe tv.com, articolele de pe Wikipedia, am văzut şi revăzut clipuri pe Youtube, etc… Peste tot acelaşi lucru: “Third Watch e un serial terminat mult prea devreme”. Asta în timp ce “Tânăr şi neliniştit” a ajuns pe la episodul 10.000! Iar personajele ieşeau din scenă ori pt că nu mai erau mulţumiţi de rolul lor în serial (de aia a murit Alex Taylor), ori pt că aveau alte proiecte în paralel. Mai nasol e că din 2006 toate proiectele online au fost lăsate în paragină, iar pe actori îi mai vedem doar ocazional prin alte seriale. Până una alta pe AXN încă se dau reluări, aşa că… Iar la tine am ajuns căutând despre Boscorelli. 🙂

  • Oare daca s-ar face un film despre conditia politicianului in Romania, i-am mai injura pe alesi ? I-am plange de mila stiind ca merge sa stea pe scaun ore-n sir, dejaba, ca mai apoi sa-l fulgere spatele de intepeneala? Vreau sa vad filmu` care sa ma convinga sa iubesc PSD-u` !

Leave a Reply