Arta

Măștile îndrăgostiților

Aseară am fost pentru prima dată la teatrul Masca, la piesa Îndrăgostiții. A fost o comedioară drăguță, cu personaje bine conturate, costume de epocă și măști.

Spectacolul a fost amuzant și dinamic, actorii făceau tot felul de tumbe și sărituri și se luptau între ei pe scenă. Povestea a fost clasică: un cămătar falit, pe nume Pantalone, voia să își căsătorească fetele cu oameni bogați, care să-l scape de sărăcie. Camilla și Doroteea se îndrăgostesc, însă, de un căpitan dator vândut și de un student sărac, în timp ce slujnica Felicetta se îndrăgostește de Arlechino, slujitorul lui Capitano. Personajele se păruiesc și se duelează, se deghizează, fac vrăji din dragoste și, culmea, fac referiri la euro și la frizurile politicienilor actuali.

Mi-a plăcut Infarinato, un personaj îmbrăcat în alb, interpretat de o actriță pe care o cheamă Laura Dumitrașcu, exact că pe mama mea, și care mânuia două marionete – Amore și Morte – care hotărau soarta eroilor. În plus, Infarinato era responsabil cu tot felul de sunete care însoțeau acțiunile personajelor: bubuia, ciocănea, zdăngănea, suna, clipocea, fluiera.

Finalul este, bineînțeles, fericit, fiecare personaj primește ceea ce își dorește, de fapt: Pantalone primește mulți bani, educata Doroteea se căsătorește cu studentul Cinzio, superficiala Camilla cu puternicul Capitano iar slujnica Felicetta cu veșnic flămândul Arlechino.

Mâncăm?

1 Comment

Comments are closed.