Arta

Tango emocion

Tango emocion este un experiment artistic realizat de mezzosoprana Oana Andra și de baritonul Andras Chiriliuc. Cei doi transformă un concert de tango-uri într-o piesă de teatru. Avem versuri, avem fragmente solo și duete, avem pian, avem mișcare scenică, avem emoții întipărite pe fețele artiștilor și, cream of the crop, avem dansul capabil să facă sângele latin din venele noastre să fiarbă. Tango emocion trezește în public dorul de dragoste și dragostea de viață.

Spectacolul este realizat în cadrul Studioului Experimental de Operă și Balet “Ludovic Spiess” și se desfășoară sub patronajul Alteței Sale Regale Prințul Paul al României.

La un moment dat, în timpul spectacolului, a avut loc o până de curent. Fiind artă experimentală, toată lumea a crezut că întunericul face parte din scenariu. Nimeni nu s-a panicat, nimeni nu a vociferat. Am așteptat cu toții, liniștiți, până s-a remediat situația.

Mi-a plăcut interpretarea pianistului Alexandru Petrovici și ultimul tango cântat de el, Adios Nonino al compozitorului Astor Piazzolla. Mi-a mai plăcut ideea de a folosi un foaier al Operei, în care publicul să stea foarte aproape de artiști, chiar în inima acțiunii.

Foto: Tango Emocion pe twitter

Leave a Reply