Arta

Lingura de lemn: de la util la poem

Și, pentru că e vremea vernisajelor, vă invit joi, 22 martie, de la ora 18.30, la vernisajul instalației și spectacolului Spoon Network and Other Dreams al prietenei mele Corina Sârbu. Expoziția poate fi vizitată între 19 martie și 5 aprilie 2012.

După întâlnirea-surpriză de la expoziția Singurătate în mulțime, am aflat despre vernisajul acestui nou proiect, găzduit tot de Dana Art Gallery, care aduce împreună mai multe forme de manifestare a creativității: balerina Operei din Constanța, Aliss Tarcea, va interacționa cu instalația de artă, acompaniată de cvartetul Bălănescu. 

Curatorul expoziției, Mihai Plămădeală, subliniază că lingura de lemn poate fi suport sau mediu pentru creație, sau obiect de artă de sine stătător. Pentru aceasta, însă “funcția [lingurii] este abandonată în favoarea rațiunilor estetice”. 

Instalația cuprinde 450 de linguri, grupate câte șapte într-o matrice, dinamica fiind dată de orientarea cozii, iar ritmul de cele trei culori folosite periodic în construcție: terracota, verde şi roz.

Leave a Reply