Din culise

Aventura vietii mele

Îmi place muntele cam la fel de mult ca marea. Adică aș sta liniștită, pe un balansoar, fie în grădina unei cabane cu vedere panoramică la munți, fie pe terasa unei căsuțe pe malul oceanului în Maldive.

Dar, când e vorba de filmări, nu am stat nicio clipă pe gânduri. M-am cățărat după salvamontiști și am stat cu salvamarul două zile pe plajă în soarele arzător, dată cu crema cu factor de protecție solară 50.

Mâine, însă, plec în aventura vieții mele. Doi pacienți care suferă de o boală inflamatorie a intestinului vor urca pe vârful Moldoveanu, însoțiți de următoarea echipă: doi medici, dintre care unul fost salvamontist, doi asistenți medicali cu pregătire SMURD, un profesor universitar, un blogger, un suporter, o echipa de la Antena 1, Mariusică și eu. Da, eu. Cea care stă toată ziua online și face jogging doar în Sims FreePlay.

Proiectul “Făgărașul Speranței” este inițiat de Rozalina Lapădatu, președinta Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune și urmărește să atragă atenția asupa bolilor inflamatorii intestinale, puțin cunoscute în România. Pacienții, care până nu demult nu puteau nici măcar să iasă din casă, au acum șanse la o viață normală – ba chiar sunt capabili să facă performanță.

Când am auzit de această expediție, am știut că vreau să fac parte din ea. Niște bolnavi care luptă cu problema lor și devin sursă de inspirație pentru alți oameni merită să fie susținuți și promovați.

Mi-am făcut o idee despre traseu și despre posibile surprize. Știu că va fi foarte greu și riscant, în special pentru că nu am pregătire fizică bună. Dacă nu ar fi fost pacienții cu boală Crohn, probabil că nu m-aș fi aventurat niciodată atât de sus pe un munte.

 

Deși m-am alăturat la proiect că un jurnalist interesat de subiect, cred că această călătorie va înseamna și pentru mine depășirea unor limite.

Leave a Reply