Din culise

Secunda mea de glorie

La începutul anului 2012, amicul meu Cătălin Ionete a venit să înregistrăm o emisiune despre tinerii care pleacă din țară cu contracte de muncă avantajoase. Alegerea lor nu este dificilă: pot fie să stea aici pe aproximativ 200-300 de euro lunar, fie să facă  ceea ce se pricep cel mai bine în altă țară, fiind plătiți decent și trăind într-o societate civilizată.

Eu eram, bineînțeles, de partea celor care vor să rămână în țară, fiindcă au familie și prieteni, fiindcă nu ar putea face în altă parte lucruri la fel de interesante, fiindcă sunt prea lași că să facă față necunoscutului și se complac în ciorba călduță românească.

O bucată din această emisiune a atras atenția unui tânăr regizor german, Georg Avram, care a realizat un documentar despre România pentru lucrarea sa de licență.

Puteți urmări filmul Where to go pe Vimeo, iar la minutul 13 este fragmentul din emisiunea mea, frumos încadrat pe fundalul sonor al traficului dintr-o seară bucureșteană. Ba chiar am primit mulțumiri speciale la final. Aceasta este secunda mea de glorie!

Foto © Georg Avram

Leave a Reply