Idei

Fericit cu ceea ce ai

“Fericirea este să știi să îți dorești ceea ce ai deja”, spunea Sfântul Augustin.

Pe de altă parte, Serge Moscovici arată că schimbarea socială poate fi realizată, uneori, tocmai datorită unei minorități căreia nu îi este favorabilă starea prezentă. Nemulțumirea, nefericirea conduc, așadar, la acțiune și la progres.

Ce-i de făcut? Să pleci urechea la îndemnurile colegilor “Nu te mai plânge atâta!”? Să urmezi un curs intensiv de gândire pozitivă? Să treci fiecare secundă a vieții tale printr-un filtru din Instagram?

Cum să fii fericit cu ceea ce ai, dar să nu stagnezi sau, mai rău, să nu regresezi?

Eu cred că nu poți fi fericit cu absolut toate aspectele vieții tale. Așa că da, te poți sprijini pe acele lucruri care funcționează și care îți aduc împlinire, dar dacă există situații, acțiuni sau oameni care te țin pe loc, atunci cred că trebuie să lupți pentru schimbare.

Să cauți să ai ceea ce te poate face fericit.

Dar, în același timp, să nu cazi pradă vânzătorilor de fericire care au invadat lumea, care îți promit că, investind in acest upgrade, vei avea totul, vei fi veșnic tânăr și nu vei suferi niciodată.

E nevoie de atât de puțin ca să fii fericit: trebuie să fii la locul potrivit, în momentul potrivit și cu omul potrivit.

Foto © Loredana Dumitrascu, New York 2014

Leave a Reply