FavoriteTurist

Cireșii în floare în Washington, D.C.

Am văzut imaginea asta pe Internet, așa cum vezi multe alte minuni ale lumii, naturale sau construite de om. În 2013, însă, am avut șansa de a ajunge acolo, lângă Tidal Basin. În zare se vede Memorialul Jefferson.

Petalele florilor de cireș s-au scuturat între timp, dar fotografia asta îmi amintește în continuare că viața poate lua întorsături neașteptateCă poți ajunge în locuri în care nu visai  ajungi, fiindcă nu credeai  e posibil.

Mi-aș dori să pot privi mereu în viitor cu o mare curiozitate: ia să vedem, ce mai apare? Ce loc frumos, ce idee revelatoare, ce oameni interesanți îmi rezervă ziua de mâine? Sau poate mă așteaptă o nouă pierdere însoțită de suferință. Cam despre asta e vorba în viață, am înțeles eu: experiențe noi care vin și trec la fel cum se scutură petalele rozalii ale florilor de cireș din Washington D.C.

Cei aproximativ 3000 de cireși Yoshino au fost donați Statelor Unite ale Americii în anul 1912 de către primarul orașului Tokio și sunt un simbol al prieteniei americano-nipone. Idea i-a aparținut unei membre a National Geographic Society, Eliza Ruhamah Scidmore care, ]n urma unei vizite în Japonia,  a luptat timp de 24 de ani pentru a convinge diferite administrații ale capitalei americane sa planteze cireși pe malul râului Potomac. Ea a primit, într-un final, susținerea soției președintelui William Howard Taft, Helen, pentru a umbri aleile de pe malul bazimului Tidal cu cireși.
Cherry Blossom Festival are loc anual in lunile martie și aprilie și adună zeci de mii de turiști din întreaga lume.

Sursa: National Park Service.
Foto © Loredana Dumitrascu

Leave a Reply