Turist

Îmbrățișări în supermarket

În viață ți se pot întâmpla multe, dar să primești flori de la vânzatoarea de la supermarket în semn de bun venit, asta e ceva foarte rar!

Eram în cea de-a treia zi a vizitei în SUA și intrasem la supermarketul Trader Joe’s să luăm sorbet (asta fiindcă e foarte greu să găsești înghețată de fructe și trebuie să te mulțumești cu gheață cu aromă de fructe). 

La casă, pun mâna pe produse și dau să le aranjez în sacoșă, cu disperarea românului care, dacă nu se mișcă suficient de repede, riscă să fie îngropat în cumpărăturile următorului client și să îi fure acestuia, involuntar, cutia de margarină.

Vânzatoarea îmi spune: “Nu este nevoie să faceți asta, e datoria mea!” Eu casc ochii mirată. Ea mă întreabă: “Sunteți din Europa, nu-i așa?”. Mie îmi cade falca. “Cum de v-ați dat seama?”, o întreb. “Păi numai în Europa îi obligă pe clienți să își pună singuri cumpărăturile în sacoșă!”

Aflând că e prima mea vizită în America, a zis “Wait a minute, please”, a zbughit-o spre raftul cu flori, s-a întors cu buchetul din imagine în brațe și mi l-a oferit în semn de bun venit. De uimire și încântare, eu am luat florile și am îmbrățișat-o, spre amuzamentul întregului magazin. Cred că ei acolo nu prea obișnuiesc să se ia în brațe cu vânzătoarele, dar nici noi nu prea obișnuim să dăm flori turiștilor în supermarket.

Vă recomand un articol drăguț despre Trader Joe’s în Huffington Post. Citiți-l 🙂

Leave a Reply