FavoritePofta buna!

Prăjitura cu lămâie din Urzeala Tronurilor

Urzeala Tronurilor s-a terminat, dar eu încă nu sunt pregatită să renunț la personajele favorite, așa că m-am apucat de citit cărțile.

Cel mai interesant mi se pare modul în care sunt descrise meniurile apetisante (miel cu miere, prepeliță cu unt și verdețuri) cu care se răsfățau bogații și zbaterea săracilor pentru un iepure fript sau niste rădăcini proaspete. Există chiar o carte de bucate pe care o poți cumpăra online de pe Amazon aici.

Așa că mi-am dorit să încerc rețeta de prăjitură cu lămâie, favorita Sansei Stark. A ieșit ceea ce vedeți în imagini. Rețeta este adaptată după cea publicată de Tastemade.

Ingrediente pentru lămâile caramelizate:

  • 12 felii de lămâie de aproximativ 4 cm grosime
  • 1 cană de apă
  • 1/2 de cană de zahăr
  • 6 lingurițe de miere

Mod de preparare

Puneți lămâile în apa cu zahăr și fierbeți-le, apoi așezați-le într-o tavă la cuptor si adaugați o jumătate de linguriță de miere. Coaceți lămâile până devin crocante.

Ingrediente pentru brioșele cu lămâie:

  • 1/2 de cană de zahăr
  • 2 ouă întregi
  • 2 albușuri
  • 1/2 de cană de unt topit
  • 1/2 de cutie de brânză Ricotta sau de urdă
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • o cană și jumătate de făină albă
  • o linguriță de esență de vanilie
  • 1/2 de linguriță de sare
  • 1 plic de praf de copt

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 190 de grade și ungeți cu ulei de măsline 12 forme pentru brioșe. Într-un vas mare, amestecați zahărul, ouăle, untul, brânza Ricotta, albușurile bătute spumă, coaja și zeama de lămâie, esența de vanilie. Treceți prin strecurătore și adăugați făina, praful de copt și sarea. Amestecați bine și adăugați coca în formele de brioșă. Tineți la cuptor până încep să se rumenească, apoi adăugați deasupra lămâile caramelizate.

Foto © Loredana Dumitrascu