Din culiseHobbyTOP

Realitate augmentată sau cum să fii fericit la serviciu

Cu toții știm cât este de important echilibrul dintre viața personală și muncă, dar asta nu înseamnă doar să renunțăm la orele suplimentare sau să nu verificăm e-mailul de serviciu în weekend.

Dr. Timothy Sharp, psiholog clinician australian și specialist în psihologie pozitivă, cunoscut la nivel global ca “Dr. Happy”, enumeră cinci elemente importante ale fericirii la locul de muncă: stilul de conducere, claritatea comunicării, manifestarea recunoștinței, concentrarea pe punctele tari și amuzamentul.

O altă autoare, Annie McKee – consultant de business și cadru didactic la Pennsylvania’s Graduate School of Education – are și ea o clasificare a secretelor fericirii la locul de muncă: însemnătatea pe care o are munca pentru tine, speranța în viitor și atitudinea optimistă și relațiile bune cu colegii.

În condițiile în care, din timpul nostru liber, petrecem pe drum două ore și dormim opt ore, cred ca e foarte important să avem parte de amuzament, prietenie și optimism la serviciu, în cele opt ore de program. Să glumești sau să împărtășești emoții, să dezbați idei, să ieși la masă într-un loc frumos sau să îți iei cinci minute pentru a admira artă.


La asta s-au gândit, probabil, cei de la Globalworth când au organizat în holul clădirilor noastre de birouri din Pipera o mini-galerie de artă contemporană, One Night Gallery. Proiectul, care a debutat în 2018 și a primit deja premii la PR Award și Internetics, îmbină operele de artă din lumea fizică și tehnologiile digitale ca realitatea virtuală sau realitatea augmentată.

În luna iunie, am admirat lucrările lui Sebastian Pren (graphic designer și ilustrator), direct și în realitate augmentată, prin aplicația dARe.

Surse:
Greater Good Magazine, Five Steps to Happiness at Work
Greater Good Magazine, Three Keys to Happiness at Work

Leave a Reply