FavoriteHobby

Pauza de artă contemporană

Există acest loc magic, construit din sticlă, oțel și apă, complet diferit de peisajul dezolant al orașului comunist cenușiu, prăfuit și aglomerat. Poți foarte ușor să îți imaginezi că ești în Potsdamer Platz din Berlin, pe Aker Brygge din Oslo sau în More London.

Green Court este un complex format din trei clădiri de birouri cu o piațetă deschisă în jurul unei fântâni. Periodic, aici au loc evenimente care aduc împreună arta și tehnologia și promovează tinerii creatori de frumos din România. Începând din 9 iulie, puteți vizita aici o expoziție colectivă de artă stradală, amplificată prin intermediul tehnologiei, organizată de Globalworth și One Night Gallery.

Artistul plastic Mircea Popescu a construit lucrările din fotografia de mai sus – grafică și sculptură pe apă – timp de câteva zile, pornind de la zero, sub ochii curioși ai trecătorilor.

Alături de Mircea au mai expus Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew și George Stanciu. unele opere putea fi văzute și în realitatea augmentată, prin intermediul aplicației dARe de la Samsung.

Cel mai impresionant lucru a fost, însă, implicarea comunității, adică a artiștilor care își petrec opt ore lucrând cu spor în firmele din Green Court, fiind expuse ilustrații create de Irina Andrei, Alexandru Barat, Cosmin Căbăroiu, Ana Maria Dinescu, Bianca Dragomir, Francisca Dragomirescu, Ana Neagoe, Oana Unciuleanu. A existat și un panou de artă colaborativă, pe care trecătorii obișnuiți puteau desena după propria plăcere și inspirație.

O altă atracție a evenimentului a fost colțul în care puteai deveni street-artist amator în realitatea virtuală: după ce îți puneai ochelarii VR, ajungeai într-o gară părăsită unde te puteai teleporta dintr-o parte în alta și puteai colora cu spray-ul un vagon de tren.

Globalworth Art District este un concept creat special pentru cei care lucrează în blocuri de birouri și care au, de multe ori, o activitate de rutină, un volum mare de muncă sau deadline-uri stresante. Ei se pot bucura de muzică, arte vizuale și tehnologie fără a face un efort prea mare, doar coborând cu liftul la parter în pauza de prânz sau la finalul programului și făcând o plimbare de 5 minute într-unul dintre cele mai strălucitoare locuri ale orașului prăfuit și cenușiu.

Leave a Reply