FavoriteHobby

Dragostea din noi este o artă

One Night Gallery a organizat cea de-a 11 ediție în grădina Palatului Primăverii: expoziția Love a Alinei Marinescu, artist vizual preocupat de ilustrație. Lucrările ei prezintă complexitatea și profunzimea relațiilor interumane, combinând tehnici digitale și clasice de a crea arta

De exemplu, am văzut instalații de artă inedite, ilustrații care prind viață în realitatea augmentată, sau tehnologia Neural Mirror, un ecran uriaș în fața căruia mi-am făcut selfie-urile de mai sus. Neural Mirror folosește inteligenta artificială pentru a prelucra imagini în timp real, având la bază un stil artistic învățat anterior (culori, forme, tușe, accente).

Mă uitam la oamenii aceia tineri care, după serviciu, au venit la un vernisaj de artă într-o grădină superbă și se bucură de răcoare tolăniți pe fotolii puf, ascultând muzică, admirând obiecte strălucitoare, mâncând înghețată de ciocolată și mentă și vată de zahăr. Poate că este doar o evadare de o oră de la realitate, cu încercările și temerile pe care le aduce. Sau poate că tocmai această oază de liniște îi ajută să facă față haosului din București. Eu, în acea seară, am avut un sentiment de mulțumire și revelația că trăiesc exact viața pe care mi-am dorit-o.

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie. Punte între artiști și tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată până acum în cadrul a zece ediții, cinci galerii pop-up și trei expoziții colective.

Leave a Reply