ArtaFavorite

Pe urmele lui Publius Ovidius Naso

Filmul de scurt metraj VENI VIDI FUGI – I came, I saw, I fled este povestea unui licean care are ghinionul să trăiască în Constanța comunistă și care se confruntă cu toate dramele adolescentine: o corijență la limba latină, o iubire interzisă pentru o Femme Fatale, amantă de securist, o datorie la mafia bișnițarilor și o halucinație a cărui protagonist este însuși poetul Publius Ovidius Naso.

Imaginile orașului vechi, cu case dărăpănate și cu misterioasa statuie a nefericitului Ovidiu, uniformele de liceu, profesoara de latină severă, dar bine intenționată, care vede geniul din elevul răzvrătit, toate astea îmi trezesc nostalgia. Eram prea mică să înțeleg ce înseamnă într-adevăr comunismul, așa că am amintiri romanțate și rupte de realitatea acelei perioade.

Regia filmului îi aparține vărului meu, Robert Eugen Popa, iar scenariul este scris de Robert și de Timothy M. Brice. Producătorii sunt Timothy M. Brice, Robert Eugen Popa, Dan Ciobică și Peter Meech. În film îi puteți vedea pe Maia Morgenstern, Paul Octavian Diaconescu, Constantin Florescu, Geo Dobre, Raluca Aprodu.

Veni, Vidi, Fugi – I came, I saw, I fled – Trailer 1/25/18

A new year – a new trailer from "Veni, Vidi, Fugi – I came, I saw, I fled"The campaign continues…"Venus favors the bold" OvidNote: Horrible compression on Facebook – See IMDB – http://www.imdb.com/title/tt5558496/videoplayer/vi1072216089?ref_=tt_ov_vi for better resolution

Publicată de VENI VIDI FUGI – I came, I saw, I fled pe Joi, 25 ianuarie 2018

Scurtmetrajul VENI VIDI FUGI – I came, I saw, I fled a obținut recunoaștere la câteva festivaluri internaționale, cu tradiție:

  • Maia Morgenstern a primit premiul “Best Actress” la Arte Non Stop Festival din Buenos Aires, 2016 și premiul “Best Actress” la Sydney Indie Film Festival, în Australia
  • Alte trei nominalizări: Best Script, Best Original Score, and Best Extra Mile Award la Sydney Indie Film Festival
  • Premiul pentru cel mai bun scenariu acordat lui Robert Eugen Popa și lui Timothy M. Brice la Jaipur International Film Festival în India, 2017
  • Honorable Mention Award la Montecatini International Short Film Festival pentru reflectarea fidelă a cultului personalității și a figurii istorice.

VENI VIDI FUGI – I came, I saw, I fled este proiectat la diferite evenimente culturale în întreaga lume. De exemplu, următoarea vizionare va avea loc pe 27 septembrie 2019 la deschiderea Arte Non Stop Festival, eveniment care va avea loc la DOM POLSKI (Casa de Cultură a Poloniei) din Buenos Aires, în prezența doamnelor Ambasadoare ale Poloniei și Romaniei.

Leave a Reply