Arta

Cum să construiești un brad ecologic

În acestă iarnă, căutând să intru cât mai devreme în atmosfera Crăciunului – această sărbătoare comercială care ține din noiembrie până în februarie – mi-am construit ceva nou și frumos în apartamentul cenușiu de la bloc. Un brad care să-mi lumineze nopțile și care să-mi facă zilele de luni mai suportabile. Și așa a apărut această operă de artă 🙂

Iată care sunt pașii pentru a construi un brad ecologic. Se aleg șapte crengi drepte, cu diametrul de aproximativ 1 centimetru. Eu am folosit crengi de iasomie din curtea părinților mei. Crengile se taie din ce în ce mai scurte, astfel încât prima să aibă cam 15 cm, iar cea de jos aproximativ 90 de cm.

Crengile se leagă cu sfoară obișnuită din iută (au am folosit acest produs, 15 lei/pachet). Am tăiat cam 4 metri de sfoară, am pornit de la mijloc și am legat crenguțele la ambele capete. Este important ca distanța dintre crengi să fie egală, astfel încât acestea să fie paralele. Se admit și imperfecțiuni! Bradul se agață într-un singur cui bătut în perete.

Mi-am dorit o rețea de beculețe cu cablu transparent, lucru foarte greu de găsit! După vreo patru magazine, am găsit o perdea luminoasă la Mobexpert (Lumineo Micro Led Bunch Lights, aproximativ 180 lei). Beculețele se pot aranja și în S, urmând liniile crengilor, ca în această imagine.

Apoi se decorează mai elegant sau mai jucăuș, după inspirație. Anul acesta, am ales doar decorațiuni roșii sau din lemn, legate și ele cu sfoară de iută.

Cea mai mare bucurie este că, deja, câțiva prieteni au fost motivați să își construiască și ei o astfel de bijuterie. Aștept cu nerăbdare poze pe Facebook! Însoțite de urările tradiționale “Fie ca lumina și căldura…”

Foto: Marian Merințoni, Visual Joy Production

Leave a Reply